Vältä sokeria ja syö rasvaa

LA Lakersin ravintovalmentaja on kääntänyt pelaajien ravintopyramidin päälaelleen. They need to embrace fat — good fat — and fear sugar like it’s going to kill us, because it is doing that before our eyes.”

www.cbssports.com
In the first installment of CBSSports.com’s three-part series on nutrition in the NBA, Ken Berger explores how the Lakers helped Dwight Howard correct a diet that was becoming an impediment to his health and career and how the Lakers hope real

Dare to Bare: Totuus paljasjalkajuoksusta

Tässä hieman asiaa juoksusta paljain jaloin vs. minimalistikengillä:
“It seems logical that you gradually reduce the level of cushioning in your shoes, but it’s based on the wrong premise,” says Saxby. That premise being that it’s the shoes that are at the heart of the matter and not how you run.

Dare to Bare: The Truth about Barefoot Running
www.runnersworld.co.uk

We investigate whether the key to better running is really what you wear – or don’t wear – on your feet

Tutkimus: Hyvä hapenottokyky edistää oppimista

Miten se menikään… Mens sana in corpore sano!


Tutkimus: Hyvä hapenottokyky edistää oppimista
www.hs.fi

Hyvä hapenottokyky vaikuttaa myönteisesti oppimiseen. Jyväskylän yliopistossa asiaa on tutkittu rottakokeilla. Aiemmat tutkimukset viittaavat samaan myös ihmisillä.

Barefoot is Best

It is official – barefoot is best. You heard it here (almost) first: rear foot (heel) striking causes double the rate of injury than forefoot striking.

Väitös: Tehokas liikkuja sairastaa vähemmän

Kohtuullisen liikunnan hyödyt terveydelle ovat ennestään tunnettuja, mutta Lahti painottaa vielä rasittavamman liikunnan merkitystä kansanterveydelle.

“Kansanterveyttä ajatellen rasittavampaa kuntoliikuntaa tulisikin korostaa entistä enemmän.”

www.hs.fi

Rasittavaa liikuntaa harrastavilla keski-ikäisillä on parempi fyysinen toimintakyky ja vähemmän sairauslomia kuin ikätovereillaan, osoittaa Helsingin yliopistossa perjantaina tarkastettava väitöstutkimus.

Moni nainen haluaisi liikkua enemmän – tässä 10 toivelajia

Jooga ja treenit Personal Trainerin kanssa ovat heti tanssin jälkeen TOP3 haavelajeissa.. Onneksi molemmat ovat helposti toteutettavissa :)

www.iltasanomat.fi

Keskiverto suomalainen nainen liikkuu paljon ja tunnollisesti, selviää tuoreesta kyselytutkimukses…

Testaa Liikuntatottumuksesi

Päivittäinen liikkuminen ja liikuntatottumukset vaikuttavat terveyteen ja elämänlaatuun. Liikkumiseen liittyvien valintojen vaikutukset voi tuntea joka päivä muun muassa vireytenä ja jaksamisena. Pitkän ajan vaikutukset näkyvät esimerkiksi painossa. Jo yksi pieni muutos liikuntatottumuksissa voi lisätä hyvinvointia elämään. Tämä testi arvioi liikuntatottumuksia terveyden ja hyvinvoinnin kannalta

www.sydanliitto.fi

Hakusanan voi katkaista asteriskilla eli tähtimerkillä (*) sanan lopusta, mikä on hyödyllistä eri taivutusmuotojen etsimisessä.

Tutkimus: Liikuntaa heikentää lihavuusgeenin vaikutusta

Lihavuus voi olla osin perinnöllistä, mutta liikunta on sopiva lääke kaikille lihavuuden kanssa painiville ja sitä vältteleville perimästä riippumatta.

www.hs.fi

Osa ihmisistä on herkkiä lihomaan, koska he sattuvat kantamaan tiettyä lihavuusgeeniä. Tämän kiloja kerryttävän FTO-geenin vaikutus ei silti ole peruuttamaton, sillä runsas liikunta heikentää sen vaikutusta, tuoreet tulokset osoittavat.

Suomalaiset ovat kovia joogaamaan

Me Flow Fitnessissä taas uskomme, että ns. “kuntokeskusjooga” toimii erittäin hyvin tutustumiskanavana joogaan.
Joogan filosofia välittynee taas tekemisen kautta. Tervetuloa tunneille! :) -Saara-

olotila.yle.fi

Jooga on muuttunut pienen marginaaliryhmän harrastuksesta kuntokeskuksien ja yksityiskoulujen suosikkituotteeksi. Suomessa joogataan joidenkin arvioiden mukaan enemmän kuin missään muualla maailmassa.

Keppijumppaa

Helppo ja toimiva tapa harjoittaa liikkuvuutta ja lihashallintaa on perinteinen keppijumppa. Tässä “keppijumpan isän” Juhani Salakan ohjeet: